6 תחזיות מובילות לשנת 2017– התכוננו להפרעות דיגיטליות.

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
תחזיות מובילות לשנת 2017 בסימן הפרעות דיגיטליות
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

6 תחזיות מובילות לשנת 2017 ואילך – התכוננו להפרעות דיגיטליות

להלן כמה מהשינויים שחזינו בהם בשנה האחרונה: מוניות אוטונומיות משתלטות על רחובות סינגפור, משלוחי פיצה וקניות מגיעים על רחפנים, נעליים ששורכות עצמן לבד, כסאות משרדיים שמחזירים עצמם לשולחן, סופר נטול עמדות תשלום, עו”ד רובוט שעוזר לבטל דוחות חנייה (עם 64% הצלחה!) ועוד.

הטכנולוגיה שמתפתחת ע”ב יומיומי מעצבת שיאים חדשים של ציפיות במוחם של הצרכנים שלנו, הם דורשים יעילות משופרת, ערך, נוחות, חסכון והנאה. הם יאמצו את המותגים והחברות אשר יצילו אותם ממשימות טורדניות ויאפשרו להם להתמקד במה שחשוב להם באמת. את החשש שהיה בעבר משימוש בטכנולוגיות חדשות מחליפה תחושת הסיפוק מהיתרונות הרבים שהשירותים והמוצרים החדשים מביאים לחיינו.

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

ההתפתחות הטכנולוגית והשפעותיה (הפרעותיה)

התפתחות הטכנולוגית מובילה לאפקטי פרפר בכל תחומי החיים. קחו לדוגמה את הרכבים האוטונומיים וחשבו לרגע על אפקטי הפרפר שהעולם יחווה כהשפעה מכך שרכבים ינהגו את עצמם: הסדרי חניה חדשים (מחסנים ייעודיים) ופינוי שטח בנייה בערים, כמות תאונות דרכים שתקטן משמעותית ותשפיע בתורה על ענף הביטוח, השפעות על שוק העבודה (העלמות המקצוע “נהג”, היכולת לעבוד בזמן העמידה בפקק) ובתחומים רבים נוספים. אחת התחזיות צופה שכתוצאה מפיתוחים של רובוטים ו-AI יכולים ללכת לאיבוד 5.1 מליון מקומות עבודה במהלך חמשת השנים הקרובות.  (WEF, January 2016).

התפתחות טכנולוגית והשפעתה על ארגונים

שיח רב מופנה כיום כלפי האינטרנט של הדברים (IoT) שתפס תאוצה. גרטנר חוזים כי עד שנת 2022 מודלים עסקיים המבוססים IoT יאפשרו לחברות לחסוך טריליון דולר בעלויות תחזוקה ושירות. בתור חברה שעוסקת באבטחת תקשורת ומידע אנו נזכיר שהטכנולוגיה שתחבר את כל החפצים לרשת האינטרנט תחבר אותנו גם למגוון סכנות שלא היו קיימות בעבר (הדיון על כך נמצא כאן). טכנולוגיית Blockchain תחדור לכל תחומי החיים ותשפיע על היכולת של ארגונים לייצר טרנסאקציות ברמת אבטחה גבוהה, לקצץ עלויות נוספות ולהאיץ תהליכים עסקיים (גרטנר, 2016). יותר משאבים יופנו לפיתוח תשתיות דיגיטליות בארגון ומחלקות האמונות על הצד הטכנולוגי של הארגון יחזקו מעמדן.

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

6 תחזיות מובילות לשנים הקרובות 

המאמר הבא יציג 6 תחזיות שכנראה ישפיעו על הסביבה הארגונית -צרכנית שלכם. אנו מזמינים אתכם לבחון את הקשרן לארגונכם ולתעשייה בה אתם פועלים, לשערך הפרעות עתידיות ולתכנן את עתיד הארגון מהפן עליו אתם אמונים.

digital customer experience

שינוי משמעותי עומד להתרחש באופן בו עסקים ייצרו מעורבות עם לקוחותיהם – אם בעבר האינטרנט סימל את מהפיכת הידע ומטבע החליפין היה מידע, כיום עסקים צריכים להתמקד ביצירת חוויות. מותגים וחברות שרוצים ליצור נחשקות צריכים לאפשר לצרכנים אינטראקציות בדרכים שרק מעטים מספקים אותן, בדגש על יצירת חוויה ייחודית עם המותג. דוגמה שתופסת תאוצה לאחרונה היא שימוש בטכנולוגיות VR, AR  ו- MR (מציאות מעורבת) ליצירת חווית מוצר / שירות ייחודית (להרחבה על ההבדלים בין הטכנולוגיות לחצו כאן).

המלצה: התחילו/ המשיכו להתמקד בחוויות שעליכם לספק לצרכן והפסיקו לחשוב רק במונחים של מידע ותוכן.

Bots

לפי גרטנר עד שנת 2020 האדם הממוצע יבצע יותר שיחות עם בוטים מאשר עם בני זוגו. הבוטים עומדים להיות חלק בלתי נפרד מהציפייה של עובדים, לקוחות, ספקים ובעלי עניין לקבלת מענה מהיר, נוח, בכל שעה ובמגוון אמצעים. קחו בחשבון נתון מעניין נוסף- 71% מהצרכנים באמריקה מעוניינים לפתור את מרבית בעיות השירות בעצמם (2016 ASPECT CONSUMER EXPERIENCE INDEX).

  • מגמת האיקומרס ותרבות העסקים אונליין הופכים את הבוט כעוזר האישי האולטימטיבי לתקשורת זולה, מיידית ומשמעותית הן עבור העסק והן עבור הלקוח.
  • בתחום החינוך הבוט יכול להיות החבר הטוב ביותר של התלמיד/ סטודנט.
  • בוטים בענף הרפואה יכולים להחליף התייעצות עם רופא ולסייע לרופאים במציאת דיאגנוזה ותרופה.

הדמיון (שכבר לא כל כך בדמיון) יכול לקחת אותנו לכל ענף, בכל מחלקה. עכשיו תורכם לחשוב איך נכון להטמיע טכנולוגיה זו גם בארגונכם.

מציאות רבודה - מגמה שתשנה איך אנחנו עובדים וצורכים מוצרים

לפי גרטנר, עד שנת 2020 מאה מיליון צרכנים ירכשו מוצרים בעזרת AR. הרבה מעבר ליצירת חוויה צרכנית עליה דיברנו מקודם, מדובר בטכנולוגיה מכירתית המאפשרת לצרכנים לחוות את המוצר / שירות על כל מאפייניו מבלי הצורך להגיע לחנות עצמה. בעזרת הטכנולוגיה הזאת עסקים יוכלו להעביר את כל המידע הרלוונטי לצרכן בקבלת החלטות רכישה. אך לא למטרות מכירה בלבד שימוש בטכנולוגיית AR יכול להיות משמעותי, ניתן לשלב טכנולוגיית זו לצרכי הדרכה ופיתוח, טכנולוגיית AR מאפשרת לבצע הדמיות לשם קבלת החלטות עסקיות מושכלות לדוגמת: בניית כבישים, תכנון ערים.

המלצה: חישבו איך אתם יכולים ליישם טכנולוגיה המשלבת מציאות ודיגיטל לטובת הארגון בסיטואציות שונות כגון: קבלת החלטות רכישה אצל לקוחות, שימור לקוחות, קבלת החלטות עסקיות, הדרכות ועוד.

חיפוש קולי והשפעתו העתידית

התעצמות מגמת החיפוש הקולי והטכנולוגיות התומכות בכך. מחקר של גוגל חושף כי כבר היום יותר מ 50% מבני הנוער בארה”ב מבצעים חיפוש קולי ע”ב יומיומי וכי השימוש לא מפסיק לעלות. רק לאחרונה מארק צוקרברג חשף סרטון על ג’ארויס – טכנולוגיית הבית החכם מבית פייסבוק, שמצטרפת למוצרים כמו Google Home ו- Amazon Echo. פיצה דומינוס, שהפכה כבר מזמן לחברת טכנולוגיה ולא רק רשת פיצריות, השכילה לפתח פתרון מותאם אשר מאפשר ללקוחותיהם לבצע הזמנה בעזרת דיבור למכשיר Google Home ובכך הוסיפה ערוץ הזמנות קל ונוח עבור לקוחותיהם לבצע הזמנה של הפיצה האהובה עליהם. בתוספת למגוון המדיות והטכנולוגיות שפיתחו, דומינוס משכילים לייצר חווית שירות המתמקדת בפונקציונאליות ונוחות, מכל מקום, בכל מכשיר, בכל שעה. לפי גרטנר  אנשים יורגלו לתקשר בעזרת קול עם מותגים וחברות והמסכים עומדים להעלם בחלק נכבד מפעילויות החיפוש שלנו.

המלצה: הכינו עצמכם לתהליכי קידום חדש מבוססים קול וחישבו היכן הטמעת טכנולוגיה מבוססת קול, המאפשרת תקשורת בכל מצב (נהיגה, בישול, ריצה, מנוחה), תוכל לקדם את מטרות הארגון השונות בצורה טובה יותר.

המשכיות בין המציאות הפיזית לדיגיטלית וההפך

יצירת המשכיות עסקית המחברת בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי – הלקוחות שלנו חיים בכל העולמות, עלינו לחבר בצורה חלקה בין העולם הפיזי של הצרכן לעולם הדיגיטלי שלו.

  • אמזון – פתחו חנות פיזית, פיתחו את כפתורי ה- Dash.
  • עסקים המאפשרים הזמנה אונליין ואיסוף מהסניף.
  • Tesco שפתחו חנויות וירטואליות (קיר עם תמונות המוצר) בתחנות Subway בדרום קוריאה לרכישת מוצרים בזמן ההמתנה
  • שימוש בטכנולוגיית Beacon לשידור התראות סלולר לאנשים הנמצאים בבית העסק. מחקר של גוגל מראה כי 82% אחוז מהצרכנים הנמצאים בחנות הפיזית נעזרים בסמארטפון כדי לקבל החלטת רכישה.
  • Tok & Stok רשת לעיצוב רהיטים שהוסיפה pins פיזיים של פינטרסט לצד מוצרים בחנות כך שהלקוחות יכלו לתייג את המוצרים האהובים עליהם ללוח הפרטי שלהם ולהפיצם ברשת החברתית.

המלצה: חישבו על נקודות המפגש של לקוחותיכם עם העסק וכיצד תוכלו להעשיר את חווית השירות, להקל על תהליך הרכישה / קבלת ההחלטות ובכלליות: איך תוכלו לספק ערך מוסף אמיתי ללקוח (לא רק טרנד) בעזרת פיתוח דיגיטלי או פיזי.

מגמת ה- on demand

On Demand – צריכה של שירותים, מוצרים, תוכן, מידע וכו’ מתי שנוח ומתאים לצרכן. התופעה המוכרת והמקושרת ביותר למונח on demand היא תופעת ה- binge watching של סדרות. יותר ויותר אנשים הפסיקו לראות תכניות טלוויזיה בזמן אמת וצורכים את הסדרות שלהם מתי שנוח להם בעזרת טכנולוגיית VOD. אפליקציות כמו Get (גט טקסי לשעבר) שמאפשרות להזמין מונית בלחיצה על כפתור ואפילו הפיצ’ר הקטן של פייסבוק שמאפשר לנו לשמור תכנים שאהבנו לאח”כ – כל אלה מטרתם לאפשר לנו לשלוט בעולמנו ולנהל את חיינו בצורה שמתאימה לכל אחד, לפי דרישה. מגמת ה on demand רק תמשיך לגדול וארגונים שיאפשרו ללקוחותיהם לצרוך שירותים ומוצרים “לפי דרישה” יאפשרו צורת תקשורת חדשה ומועדפת על הצרכנים שלהם.

  • ClassPass – שירות המאפשר ללקוחותיו להיכנס למגוון שיעורי כושר במעל ל- 8000 מכוני כושר עבור 60$ לחודש – בכל מקום, לכל סוגי האימון.
  • SitterCityשירות המחבר בין הורים לבייביסטר פנויים בסביבתם.
  • coursera – המאפשר למידת קורסים וקבלת תעודה אונליין, מקום ובכל שעה.
  • אפילו מחשוב ענן המאפשר לארגונים לשלם עבור הניצול המדויק של התעבורה ברשת הוא צורה על מגמת ה- on demand.
  • כפתורי ה- DASH של אמזון, כפתור ה- one click פיצה של דומינוס, קבלת התראות על ירידת מחיר לטיסות ליעדים שהתעניינת בהם.

פנים רבות למגמת ה- on demand. התועלת בבסיסה היא היכולת להזמין שירות שמגיע בהתאמה אישית לצרכים המדויקים של הלקוח (בין אם הוא ארגון ובין אם הוא אדם פרטי) ב- realtime.

המלצה: התחילו מהצרכים והאילוצים המגוונים של לקוחותיכם, פרסו אותם אל מול עינכם ושאלו עצמכם “כיצד אני יכול לאפשר לכל סוג של לקוח לקבל בדיוק מתי שהוא רוצה, בזמן שמתאים לו?”

[/av_textblock]

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’right’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

סוף דבר2017 forecast - digital disruption

עם כל ההתפתחות הטכנולוגית, זכרו שהכול מתחיל בצרכים אנושיים. טרנדים זה נחמד אבל טכנולוגיה שמשרתת את האדם על מגוון צרכיו: פונקציונאליות ונוחות, הנאה, עניין, בטחון, חברות ועוד, היא זאת שתעצב את העתיד. תמיד תתחילו מצורך אנושי וזכרו שיתכן שבעתיד צורך אנושי חדש יהיה להתנתק קצת מכל הטכנולוגיה 🙂

מקווים שגירינו אתכם קצת ושתוכלו לשאוב השראה מן המאמר.

למחקר המלא של גרטנר לחצו כאן.

למאמר בנוגע למגמת ה Autonomania באתר trendwatching.com 

מחברת המאמר: טל ליאור, מנהלת השיווק של קבוצת קומדע – קומדע, קומסיין, קומסיין טראסט, ComsignEurope

אשמח לעמוד לרשותכם בכל הקשור לפתרונות אבטחת מידע ותקשורת, פתרונות חתימה דיגיטלית ובכלליות 🙂

tall@comda.co.il

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

אולי תתעניינו גם:

[/av_textblock]

[av_postslider link=’category,4′ columns=’5′ items=’10’ offset=’0′ contents=’title_read_more’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ autoplay=’no’ interval=’5′]

Reach out to our expert team

Skip to content